به گزارش روابط عمومی صندوق پژوهش و فناوری استان اصفهان، در این نشست مدیران عامل شرکتهای دانشبنیان ضمن گفتگو با دکتر خیاطیان و ارائه دستاوردها و توانمندیهای خود به ذکر دغدغهها و مسائل خود در زیستبوم نوآوری کشور پرداختند و دکتر خیاطیان نیز در هر مورد دستور پیگیری و رفع دغدغه این شرکتها را صادر کرد.
سهم ۱۰ درصدی استان اصفهان از تعداد کل شرکتهای دانشبنیان ایران
در جریان این بازدید، رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اینکه امروز تعداد شرکتهای دانشبنیان استان اصفهان به ۷۹۲ شرکت رسیده است، گفت: با احتساب تعداد ۸ هزار و ۴۰۰ شرکتدانشبنیان در کل کشور، استان اصفهان سهم نزدیک به ۱۰ درصدی از کل شرکتهای دانشبنیان ایران را دارد.
خیاطیان با اشاره به اینکه حجم ضمانتهای صادرشده برای شرکتهای دانشبنیان اصفهانی، هزار و ۲۶۰ میلیارد تومان است، گفت: این میزان ضمانتنامه برای ۶۹۱ فقره در ۸۴ شرکت صادر شده است. در حوزه توانمندسازی نیز ۱۴ میلیارد تومان خدمات بلاعوض در اختیار ۴۳۸ شرکت استان قرار گرفته است.
وی همچنین ضریب نفوذ خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی در استان اصفهان را ۶۰ درصد اعلام کرد.
حمایت دو هزار و ۴۱۰ میلیارد تومانی صندوق نوآوری از شرکتهای دانش بنیان استان اصفهان
رئیس هیات عامل صندوق نوآوری در پایان خبر داد: حمایت صندوق نوآوری از زیستبوم فناوری استان اصفهان در زمینه تسهیلات تاکنون به دو هزار و ۴۱۰ میلیارد تومان رسیده است. این میزان از تسهیلات به هزار و یک فقره طرح در ۳۸۷ شرکت اعطا شده است.
بر اساس این گزارش، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در جریان بازدید از خود شرکتهای دانش بنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان از چهار شرکت «آروینآفاق پارسیان»، «نوین لیزر صبا»، «بهیار صنعت سپاهان» و «ارکان مهندسی بازار آراد» بازدید کرد.
ویژگیها و جزئیات فنی محصولات شرکتهای دانش بنیانی که امروز مورد بازدید رئیس صندوق نوآوری و هیات همراه قرار گرفتند به این شرح است:
نوین لیزر صبا
این شرکت دانش بنیان با بهره گیری از چندین سال تجربه کاری در زمینه اپتیک و لیزر و با بهرهگیری از فناوریهای نوین، موفق به طراحی و تولید انواع محصولات صنعتی، پزشکی و دانشگاهی لیزری شده است. کاربران این محصولات، امکان دریافت آموزشهای کامل و حرفهای را خواهند داشت.
از دیگر محصولات این شرکت دانش بنیان در حوزه طراحی و ساخت لیزرهای صنعتی، میتوان به لیزر حکاکی فیبری، لیزر جوش رومیزی، لیزر جوش صنعتی تمام اتوماتیک، لیزر جوش زنجیر، لیزر حکاکی برش و لیزر حکاکی فرابنفش اشاره کرد.
آروین آفاق پارسیان
شرکت «آروین آفاق پارسیان» (Arvin e group) با ارائه جامعترین خدمات آببندهای صنعتی و پلیمرهای مهندسی، ساخت سیلندرهای هیدرولیک و ماشینکاری در یک مجموعه تولیدی – بازرگانی با دارا بودن منتخبی از برترین نمایندگیهای آببندهای کانادا و اروپای غربی نظیر آببندهای DICHTA SWITZERLAND و روتوری جوینتهای SPRINGMANN GERMANY , FFKM ORING از ASMART CANADA (انحصاری)، نمایندگی انحصاری تیوپهای پلیمری و تکنولوژی ماشینکاری پلیمرهای مهندسی از TRYGONAL اتریش, (انحصاری) HYDRAULIC CYLINDER از ASMART CANADA کارگاه ساخت آلمان (انحصاری) و نمایندگی انحصاری آب بندهای فلزی از FEY GERMANY با هدف ارائه جامعترین و سریعترین خدمات مهندسی آب بندی و ماشینکاری دقیق به واحدهای استراتژیک صنعتی کشور از جمله صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، حفاری، فولاد، سیمان، نیروگاهی، آب و برق، معادن، چوب، کاغذ، شیشه، آلومنیوم، مس، غذایی، دارویی و شیمیایی فعالیت میکند.
ارکان مهندسی بازار آراد
ساخت قطعات توربینهای گازی یکی از سیاستهای راهبردی شرکت «ارکان مهندسی بازار آراد» محسوب میشود. این شرکت در این راستا فعالیتهای پژوهشی و خدمات مهندسی گستردهای را برای بومیسازی و تولید داخل قطعات و مجموعهها صورت داده است. از جمله این مجموعهها میتوان به ساخت مجموعه S&A اشاره کرد. مکانیزم ساعت در ساخت انواع تجهیزات ایمنی به طور وسیعی استفاده میشود.
ساخت این قطعات معمولاً نیازمند دستیابی به تکنولوژی بالا و روشهای تولید خاص است. شرکت ارکان مهندسی بازار آراد با دارا بودن امکانات ساخت از قبیل ماشینآلات CNC، پرس ضربهای و هیدرولیک (تا تناژ ۲۵۰ تن)، پرس فاین بلنک و دارا بودن کارشناسان مجرب در رشتههای مهندسی مواد و مهندسی مکانیک، در زمینههای مختلف مهندسی معکوس، ساخت و تولید و همچنین بازرگانی و تامین مواد تاکنون کمکهای قابل توجهی به صنایع مختلف کشور کرده است.
بهیار صنعت سپاهان
شرکت «بهیار صنعت سپاهان» نیز آخرین شرکت دانشبنیانی بود که دکتر خیاطیان از آن بازدید کرد. این شرکت در زمینه تولید محصولات بنیادی در حوزه تجهیزات پزشکی مشغول به فعالیت است. «بهیار صنعت سپاهان» اکنون با نزدیک به ۵۰۰ نفر پرسنل، ۸۰ محصول را به تولید رسانده و در حال انجام بیش از ۱۸۰ پروژه با فناوری بالاست.
این شرکت از حدود سال ۹۱ تاکنون، ابر پروژه ساخت یکی از دستگاههای پیشرفته پزشکی یعنی دستگاه شتابدهنده خطی (رادیوتراپی) که در درمان سرطان مورد استفاده قرار میگیرد را در دست دارد و امروز نیز نوع توسعهیافتهای از این محصول را به بازار عرضه کرده است.